1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Borani

'Yemek Tarifleri' forumunda Yemekçi tarafından 28 Haziran 2014 tarihinde açılan konu

  1. Yemekçi

    Yemekçi New Member

    Borani - 304
    Mutfak: Türk
    Süre: 40 dk
    MALZEMELER
    1 Kg Ispanak
    1 Çay Bardagi Siviyag
    3 Çorba Kasigi Un
    2 Çay Bardagi Süt
    1/2 Çay Bardagi Su
    Tuz
    Yogurt ve Sarmisak
    1 Çorba Kasigi Salça
    1 Çorba Kasigi Tereyagi
    YAPILIŞ TARİFİ
    Ispanaklari bol suyla birkaç kere yikayin. Yapraklarini dallarindan ayirin.
    Bir tencerede, bir miktar tuzlu suyu kaynatin. Ispanaklarin yapraklarini
    kaynayan suya atip, 4-5 dakika kadar pisirerek yumusatin. Delikli
    kepçeyle çikarin. Bir süzgecin içine koyarak fazla suyunu salmasini
    bekleyin.
    Küçük bir tencereye bir çay bardagi sivi yagi koyun. Içine unu ilave edin.
    Sürekli karistirarak un pembelesinceye kadar kavurun. Süt ve suyu ilave
    edin. Bu karisim koyu muhallebi kivamina gelince içine ispanaklari ekleyin.
    1 dakika kadar birlikte kavurduktan sonta atesten alin.
    Üzerine sarmisakli yogurt yayin. Salçayi tereyagiyle birlikte biraz pisirin.
    Yemegin üzerine sosu gezdirip, servis yapin.
     
    Tags:

Bu Sayfayı Paylaş

Yükleniyor...