1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

çökertme

'Yemek Tarifleri' forumunda Yemekçi tarafından 28 Haziran 2014 tarihinde açılan konu

  1. Yemekçi

    Yemekçi New Member

    Cökertme - 428
    Mutfak: Türk
    Süre:
    MALZEMELER
    400 gr. Dana Kontrfile
    8 Orta Boy Patates
    Kizartmak Için Sivi Yag
    2 Çay KasigiKarabiber
    2 Çay Kasigi Kimyon
    2 Çay Kasigi Kirmizibiber
    400 gr Süzme Yogurt
    6 Dis Sarmisak
    100 gr Tereyagi
    Tuz
    YAPILIŞ TARİFİ
    Sarmisaklari dövün. ve süzme yogurt ile karistirin.
    Patatesleri soyup yikadiktan sonra kurulayin. Rendeleyip kizgin yagda
    kizartin ve kevgirle alin. Genis bir servis tabagina yayin. Üzerine süzme
    yogurdu dökün.
    Tavada tereyagini eritip tuz ilave ederek ilik bir ortamda bekletin.
    Etleri kömür izgarasinda pisirin. Çubuk seklinde kesip ilik tereyaginda
    baharatlarla birlikte 8-10 dakika pisirin. Etleri süzme yogurdun üzerine
    yerlestirin.
    Tabagi turp, yesil biber ve domates ile süsleyip sicak olarak servis yapin
     
    Tags:

Bu Sayfayı Paylaş

Yükleniyor...