1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Farklı lezzetlere açık olmak gerekir diye düşünüyorum

'Yemek Tarifleri' forumunda Erdem tarafından 13 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu

  1. Erdem

    Erdem New Member

    Suşi nasıl yapılır? Evde suşi yapabilirmiyiz?
     
    Tags:
  2. MAKBULE

    MAKBULE New Member

    Kıyamam sanaaa.. Herşeyi öğrendin bi suşi mi kaldı??? Hiç merak etme aşkım ben sana akşam öğretirim :)
     
  3. fatoşş

    fatoşş New Member

    ama böyle olmaz ki yemeklerin resmi yok :(
     
  4. fatoşş

    fatoşş New Member

    ooo havada aşk kokusu varrr haaaa:)
     
  5. MAKBULE

    MAKBULE New Member

    Aşkın yolu miğdeden geçer tatlımmm :)
     
  6. BAYRAK82

    BAYRAK82 New Member

    Aşkın yolu benden geçer bırakın yemegi ..:):)
     
  7. fatoşş

    fatoşş New Member

    akşama midenizi şenlendirin ozaman :)))
     
  8. MAKBULE

    MAKBULE New Member

    Bu şirkette çalışanların farkı........Aklımız bi yemeğe bi de aşka çalışıyo.. Bak o kadar konu varken biz başka bişeye yorum yaptıkmı???? :D
     
  9. Ekrem

    Ekrem CEO Site Yetkilisi

    :D gençler süpersiniz ya koptum:D
     
  10. MAKBULE

    MAKBULE New Member

    Bizde sana kopmak isterdik ama kopmuyoruzz
     
  11. fatoşş

    fatoşş New Member

    haydi ozaman hep beraber kopalım:cool:
     
  12. Ekrem

    Ekrem CEO Site Yetkilisi

    kop kop kop kop:rolleyes: arkdaş konu nasıl saptı öyle :) adamın isteiği dışında her konu geçti yane
     
  13. Powers

    Powers Administrator Site Yetkilisi

    Sizler için suşi tarifi buldum sorun çözüldü :)

    MALZEMELER

    1 su bardağı kırık pirinç
    4 su bardağı su
    ½ yemek kaşığı tuz
    ¼ su bardağı pirinç sirkesi
    15 cm uzunluğunda 1 parça surimi (kıyılmış ve işlenmiş balık ve yengeç eti)*
    500 gr. somon fileto **
    2 orta boy salatalık (kabukları soyulmuş ve etli dış tarafları çok ince ve uzun uzun dilimlenmiş)
    ¼ olgun avokado (kabukları soyulmuş ve ince uzun dilimlenmiş)
    3 adet nori (suşiyi saracağımız deniz yosunu)*
    1 yemek kaşığı toz vasabi (japon yabanturbu)*
    1/3 su bardağı soya sosu
    1 adet ufak boyasız bambu amerikan servis (suşiyi düzgün sarabilmek için kullanacağız)


    Suşi Tarifi

    01 Pirinçleri derin bir kapta soğuk suyla iyice yıkayıp, süzün. Kaynatmış olduğunuz suya tuzu, sirkeyi ve pirinçleri ekleyin. Pirinçler yumuşayana kadar, yaklaşık 12-15 dakika, ara ara karıştırarak haşlayın. Pirinçleri süzüp, geniş bir tepsi ya da kaba yayarak soğumalarını sağlayın.
    02 Maki (Rulo) Suşi için, Bir noriyi bambu amerikan servis üzerine koyun. Norinin size yakın tarafına yaklaşık 6 cm genişliğinde ve yarım cm kalınlığında suşi pilavını yayın. Norinin size yakın tarafına, pilavın üzerinde 1 cm boşluk bırakarak malzemenizi yerleştirin. Suşiyi, bambu amerikan servis yardımıyla, yaklaşık 3 cm çapında, tam bir tur, sarın. Norinin kalan kısmını bir makas ya da bıçak yardımıyla kesin. Rulo halindeki suşiyi keskin bir bıçak ile 6 eşit parçaya bölün. Kenarlarının düzgün görünmesi için uçlarını kesebilirsiniz.
    03 Sake (Somon) Abocado (Avokado) Nigiri (Sıkma) Suşi için, Yaklaşık 5 cm uzunluğunda ve 1,5 cm kalınlığında hazırlanmış pilavın üzerine 2 cm kalınlığında dilimlenmiş somon fileto parçasını koyun. Somonların üzerine avokado dilimlerini yerleştirin. Hazırladığınız nigiriyi, dağılmaması için, ince bir şerit nori ile sarın.
    04 Sos için, Toz vasabiyi suyla karıştırarak hamur haline getirin.
    05 Suşiyi yanında zencefil turşusu, hamur halindeki vasabi ve minik bir kap içinde soya sosu ile servis edin. Suşi, yanında servis edilen vasabinin soya sosunda eritilmesi ile elde edilen karışıma batırılarak yenir. Maki suşilerin çubuk yardımıyla, nigirilerin ise elle yenmesi tavsiye edilir. Nigirilerin sadece etli tarafı soya soslu karışıma batırılır, böylece nigirinin altındaki pilavın dağılarak sosun içine düşmesi engellenmiş olur. Bir suşi tipinden başka bir suşi tipine geçilirken arada zencefil turşusu yenerek ağız tazelenir ve tatların birbirine karışması engellenir.

    * Büyük marketlerde bulabilirsiniz.
    ** Çiğ olarak servis edildiğinden çok taze olmasına dikkat edin.
    *** Malzeme olarak, 6 parça surimi maki için 1 parça surimi, 6 parça sake (somon) maki için, yarım cm kalınlığında kesilmiş somon fıleto şeritleri, 6 parça kappa (salatalık) maki için, salatalığın dış kısımlarını kullanacağız.
     
  14. Ekrem

    Ekrem CEO Site Yetkilisi

    ooo o la la olsada yesek yahuu
     
  15. Onur1988

    Onur1988 Kovulmuş Eski Üye

    Madem farklı lezzetlere açıksın. hadi ye salyangozla köpek eti görelim ne kadar açık olduğunu. Hadi hadi yemedi mi?
     
  16. Onur1988

    Onur1988 Kovulmuş Eski Üye

    Adam bi mesaj yollamış yolladığı mesaja bak.
     
  17. Kral Çıplak

    Kral Çıplak New Member

    iddalı olmak böyle birşey
     
  18. Onur1988

    Onur1988 Kovulmuş Eski Üye

    Bu elemanın hiç şansı yok.
     

Bu Sayfayı Paylaş

Yükleniyor...