1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Güllaç Tarifleri

'Yemek Tarifleri' forumunda FanClup tarafından 17 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu

  1. FanClup

    FanClup Moderator

    Malzemeler 6 bardak süt 2 bardak toz şeker 1 çay kaşığı vanilya 6 yaprak güllaç 1 bardak ceviziçi Gülsuyu Üstünü süslemek için badem ve nar taneleri

    Tarif
    • Süt ile şekeri 10 dakika kaynatıp içine vanilyasını da attıktan sonra ocağın altını kapatın.
    • Büyükçe bir tepsiye güllaç yapraklarından bir tanesini koyun.
    • Üzerine kepçe ile sıcak sütten döküp 1-2 dakika bekleyin.
    • Yumuşayan güllaç yaprağını tepsiden alıp güllaç yapacağınız kaba yerleştirin.
    • Tekrar 2'nci 3'üncü yaprakları sütle ıslatıp sıralayın.
    • 3'üncü kata dövülmüş cevizi serpiştirin.
    • Tekrar diğer yapraklara da aynı işlemi uygulayıp 6 kat güllacı üst üste koyun.
    • Üstüne kalan sütü dökün 2 saat kadar bekletin.
    • Güllaçların üstünü nar ve bademle süsleyerek servis yapabilirsiniz.


    Not Yemekçinin notu: İstenirse güllaçların üzerine gülsuyu dökülür. Yarısı süt, yarısı su kullanılır. Arzu edilirse küçük kaplara güllaç yaprakları dizilir sonra ters çevrilerek tek tek servis yapılır.
     
    Tags:
  2. FanClup

    FanClup Moderator

    Malzemeler 12 yaprak güllaç 2,5 litre süt 2 su bardağı toz şeker Üzeri için ; 2 su bardağı ceviz içi 1 yemek kaşığı gül suyu 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu 2 yemek kaşığı nar tanesi

    Tarif
    • Önce tozşekerle birlikte sütü ısıtın.
    • İçindeki şeker eriyince, arzuya göre gülsuyunu katın.
    • Güllaç yapacağınız tepsiye güllaçları koyduğunuz zaman yanlardan birer santimetre boşluk kalacak büyüklükte olmalı.
    • Böylece sütle şişen güllaç, tepside sıkışmaz.
    • Tepsiye her güllaç yaprağını koyduğunuzda üzerine el değecek sıcaklığa gelmiş olan şekerli sütle ısıtın.
    • Her yaprağa aynı işlemi uygulayın.
    • Kalan sütü de tepsiye ekleyin.
    • Üzerine ceviz içi serpip, dilimleyerek servis yapın.
    • Nar taneleri ve Hindistan cevizi tozuyla süslemek de tercihe göredir.

    Not: Eğer süt yeterli gelmezse ılık şekerli süt eklemesi yapın. Süt çabuk bozulabilen bir ürün olduğu için servise bir saat kala tatlınızı hazırlayın. Artan tatlıyı buzdolabında saklayın.
     
  3. FanClup

    FanClup Moderator

    Malzemeler .1 litre süt .400 gr. toz şeker .1 kahve fincanı gül suyu .200 gr. dövülmüş ceviz .Yeteri kadar vişne reçeli tanesi

    Tarif
    • Toz şekerini süte katarak, birlikte 5 dakika kadar kaynatıp, tencereyi ateşten alın.
    • Süt ılınınca güllacın yapraklarını süte batırıp yumuşattıktan sonra içlerine birer tatlı kaşığı ceviz koyarak gül şeklinde sarın.
    • Güllaç güllerini tepsiye dizin.
    • Kalan cevizi üstüne serpin.
    • Ilık şekerli sütü de gezdirin.
    • Güllaçları birer vişne reçeli tanesiyle süsleyin.
    • Güllaç sütü iyice çektikten sonra sofraya getirin.
    • Gülsuyunu sofrada isteyene ikram edebilirsiniz.
     
  4. FanClup

    FanClup Moderator

    Malzemeler Malzemeler: 10 adet güllaç yufkası 1,5 litre süt 3 su bardağı toz şeker 1 paket şekerli vanilin Süslemek için: nar taneleri file badem file şam fıstığı kiraz şekerlemesi (her dilim için 1 adet)

    Tarif Yapılışı: Süt, şeker ve vanilyayı orta boy bir tencerede karıştırarak kaynatın. Geniş bir tepsiye (ben fırın tepsimi kullandım) bir güllaç yaprağını parlak kısmı üste gelecek şekilde koyun. Yufkanın üzerine 1-2 kepçe ılınmış sütü yufkanın her yanı ıslanana kadar gezdirin, tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın. Sadece 5.yufkaya yani güllaçın tam ortasına geldiğinizde ıslattığınız yufkanın üzerine bolca file badem serpin. Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. Güllacı bir gece önceden yapıp süslemeden buzdolabında bekletin. Servis yapmakadan 2-3 saat önce dolaptan çıkartın ve dilimledikten sonra nar, şam fıstığı ve şekerleme ile süsleyerek servis yapın.
     
  5. FanClup

    FanClup Moderator

    Malzemeler 1 paket güllaç
    4 su bardağı süt
    1/4 çay bardağı gül suyu
    2 su bardağı toz şeker
    250 gr. Ceviz (dövülmüş)
    1 adet nar


    Tarif Önce sütü ısıtın ve 2 su bardağı toz şekeri ilave edip kaynatın. Kaynatmış olduğunuz sütü Borcam tepsiye dökün ve güllaçları parçalara ayırıp, tepsinin içinde ıslatın. Güllaçların ortasına dövülmüş ceviz koyun. Kenarlarını ortada toplayıp, katlayın. Katladığınız güllaçları başka bir Borcam fırın tepsisine dizin ve kalan sütü üzerine dökün. Gül suyu ilave edip, üzerini nar taneleriyle süsleyerek servis yapın.
     
  6. MaRLeY

    MaRLeY Moderator

    hangisi daha iyi acaba
     
  7. Geveze

    Geveze Member

    Deneyelim bakalım da ramazanda geçti artık seneye
     
  8. Ekrem

    Ekrem CEO Site Yetkilisi

    neden illa ramazanda yapılır bu güzel tatlı bir anlasam
     
  9. Geveze

    Geveze Member

    Hadi o zaman ceo olarak yapta üyelerin tatlını yesin
     
  10. Ekrem

    Ekrem CEO Site Yetkilisi

    :) arkdaş nedir bu ya fotoğraf makinası hediye etmemi isterler ya güllaç yapmamı bu ceo luk nereye gidiyor allahım biri bizi durdursun :)
     
  11. yusufsimsek

    yusufsimsek New Member

    ekrem artık yap su güllacınıda yıyelım :D
     
  12. Kral Çıplak

    Kral Çıplak New Member

    hakikaten yapan yookmu aa
     
  13. Onur1988

    Onur1988 Kovulmuş Eski Üye

    Yapmayın arkadaş.
     
  14. Hungry Bird

    Hungry Bird Member

    Cevap: Güllaç Tarifleri

    Acıktım laaan yok mu ramazanda bir güllaç yapan
     

Bu Sayfayı Paylaş

Yükleniyor...