1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

içli köfte

'Yemek Tarifleri' forumunda Yemekçi tarafından 28 Haziran 2014 tarihinde açılan konu

  1. Yemekçi

    Yemekçi New Member

    Içli Köfte - 376
    Mutfak: Türk (Antep)
    Süre: 90dk
    MALZEMELER
    Içi Için:
    ½ Kg Yagli Kiyma
    5 Adet Sogan (ince dogranmis)
    1 Çay Kasigi Karabiber
    1 Çay kasigi Pulbiber
    100 gr Ceviziçi
    1 Paket Margarin
    Yeterince Tuz
    Disi Için:
    ½ Kg Iki Kere Çekilmis Yagsiz Kiyma
    250 gr Ince Bulgur
    Biraz Tuz
    1 Adet Rendelenmis Sogan
    1 Tatli Kasigi Salça
    Sos Için:
    1 Çorba Kasigi Margarin
    1 Tatli Kasigi Salça
    1.5 Su Bardagi Su
    Tuz
    YAPILIŞ TARİFİ
    Önce içli köftenin içini hazirlayalim. Bir tencerede yag tuz sogan ve
    kiymayi kavuralim. Soganlar sararinca biberleri ve ceviz içini ilave edelim.
    Bir müddet hepsini kavuralim. Daha sonra ocaktan indirip sogumaya
    birakalim. Simdi dis malzemeyi hazirlayalim. Tüm malzemeyi karistiralim.
    Karisimi macun kivamina gelinceye kadar yoguralim.(Yogururken elinizi
    suyla sürekli islatin)
    Dis eti ceviz büyüklügünde parçalara ayiralim. Sekilde gördügünüz gibi dis
    eti elinizle içi oyuk yuvarlak haline getirelim.
    Donmaya biraktigimiz iç malzemeden findik büyüklügünde parçalar alip
    içine koyalim ve yuvarlayip kapatalim. Tencerede yagi eritelim. Salça ve
    su ilave edelim. Kaynayinca tuz ekleyip köfteleri 5-10 dakika haslayalim.
     
    Tags:

Bu Sayfayı Paylaş

Yükleniyor...