1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

iskender kebabı

'Yemek Tarifleri' forumunda Yemekçi tarafından 28 Haziran 2014 tarihinde açılan konu

  1. Yemekçi

    Yemekçi New Member

    Iskender Kebabi - 435
    Mutfak: Türk
    Süre: 40dk
    MALZEMELER
    1/2 Kg Kusbasi Et
    2 Adet Sogan
    3 Dis Sarmisak
    3 Adet Domates
    2 Adet Sivri Biber
    Tuz, Karabiber
    1 Çay Kasigi Salça
    1 Su Bardagi Sicak Su
    1 Adet Pide
    1 Çay Kasigi Tereyagi
    Üzerine:
    2 Çorba Kasigi Yogurt
    YAPILIŞ TARİFİ
    Yarim kg kusbasi eti tencereye alin.2 adet sogan ve 3 dis sarmisagi
    yemeklik dograyin.Küp küp dogranmis 2 adet sivribiber ve 3 adet
    domatesle birlikte tencereye ekleyin.1 çay kasigi salça,tuz ve karabiberi
    ilave edin.Domateslerin suyu çekene dek kisik ateste pisirin.1 su bardagi
    sicak su ekleyin.Sebzeler iyice yumusayinca ocaktan alin.
    1 adet pidenin üzerine 1 çay kasigi tereyagini sürün.Kare biçiminde
    kesin.Etleri pisirdiginiz suyu pidenin üzerine dökün.Daha sonra etleri
    dizin.Etlerin yanina 2 çorba kasigi yogurt ekleyin.2 çorba kasigi tereyagini
    eritip,etlerin üzerine gezdirin.
     
    Tags:

Bu Sayfayı Paylaş

Yükleniyor...