1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Ispanakli Firinda Börek

'Yemek Tarifleri' forumunda Yemekçi tarafından 28 Haziran 2014 tarihinde açılan konu

  1. Yemekçi

    Yemekçi New Member

    Ispanakli Firinda Börek - 424
    Mutfak: Türk
    Süre: 60dk
    MALZEMELER
    1 kg Un
    300gr Rama yagi
    Maya
    Tuz
    1 tane Kabartma tozu
    Aldigi kadar un 1/2 Kg Ispanak
    Beyaz peynir
    Kasar peynir
    1/2 Cay bardagi zeytin yag
    Sogan
    Karabiber
    YAPILIŞ TARİFİ
    Hamuru önermis oldugumuz mazemeleri ekleyip kulak memesi
    yumusakligina getirinceye kadar yoguralim , daha sonra hamurun üstünü
    örterek bir kenarda dinlenmesi için birakalim , hamuru biraktiktan sonra
    diger tarafa geçip ispanaklari yikayip , yagi isitalim , ufacik dogramis
    oldugumuz soganlari ve incecek kiydigimiz ispanaklari yagin içinde
    güzelcene kavuralim , bu ispanagi kavurduktan sonra tuzunu biberini ilave
    edelim , bu islemler bittikten sonra peyaz peyniri ufalayip bu mazemenin
    içine koyalim , bu malzemeyi bir kenara çekip sogumasini bekliyelim , bu
    arada hamurumuz kabarmis haline gelmistir , orta boydan büyük bir bezi
    hazirlayip masanin üstüne unluyalim üstünde bu hamuru yavas yavas
    açalim ne ince nede kalin olacak bu açtigimiz hamur mesela 1cm olabilir
    kalinligi , tepsiyi yagliyalim ve actigimiz hamuru tepsiye yerlestirelim daha
    sonra üstüne sogumus olan ispanagi güzelce yayalim her dört tarafina ve
    üstüne kaçar peynir rendeleyip firina sürelim firin 200 derece olmali 15-20
    dakika pisirelim ( lütfen devamli bakin belki firin degisik olabilir daha
    çabuk pisme imkani olabilir ) pistikten sonra ufak kare haline keselim
     
    Tags:

Bu Sayfayı Paylaş

Yükleniyor...