1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

İstanbul Pilavı

'Yemek Tarifleri' forumunda FanClup tarafından 16 Temmuz 2014 tarihinde açılan konu

  1. FanClup

    FanClup Moderator

    Alternatif Tarif

    Malzemeler
    • 2 Su bardağı pirinç
    • Yaklaşık 125 gr tereyağı
    • 2 Adet kesme şeker
    • 1 Çay kaşığı safran
    • Yarım çay kaşığı zencefil
    • 2 Su bardağı su
    • 1 Adet haşlanmış tavuk göğsü
    • 1 Su bardağı haşlanmış bezelye
    • Yaklaşık 1 Çorba kaşığı sıvı yağ
    • Yaklaşık 1 Çay bardağı badem
    • 1 Çorba kaşığı kıyılmış antep fıstığı

    Pilavın Hazırlanışı:
    Öncelikle pirinci tuzlu suda yarım saat bekletin. Sonrada pirinçleri yıkayın. Kısık ateşte tencereye tereyağını koyup, eritin. Tuz, şeker, safran ve zencefili ekleyin. 1-2 dakika karıştırarak pişirin.2 Su bardağı su ilave edin. Su kaynamaya başlayınca pirinci ilave edip, karıştırın. Üzerine didilmiş ya da küp doğranmış tavuk etlerini ve haşlanmış bezelyeleri koyun. Kısık ateşte 15 dakika daha pişirin. Bir tavada 1 çorba kaşığı sıvı yağla bademleri kavurup, ayıklanmış fıstıklarla beraber pilava ilave edin. Pilavımızı birazcık karıştırın ve ardından da servis yapın.
    Afiyet olsun.

    Alternatif Tarif

    Malzemeler

    • 2 su bardağı pirinç
    • 3 su bardağı su
    • 100 gr badem
    • 2 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 çay kaşığı safran
    • 2 adet kesme şeker
    • Haşlanmış tavuk
    • 1 çay bardağı kadar bezelye
    • 1 tutam zencefil
    • Biraz antep fıstığı
    • Tuz


    Pilavın Hazırlanışı:
    Öncelikle 2 su bardağı pirinci ayıklayın. Sıcak tuzlu suda biraz bekletin. Pirinçleri yıkayıp, suyunu iyice süzün. Bademlerin kabuklarını soyun. 2 çorba kaşığı tereyağında kavurun, 1 çay kaşığı safranı da koyup karıştırın. Pirinci de ekleyin. Yaklaşık 5 dakika kısık ateşte kavurun. Üzerine tuz, 2 adet kesme şeker, önceden haşlanıp incecik doğranmış tavuk eti, 1 çay bardağı bezelyeyi de ekleyin. 3 su bardağı sıcak suyu ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.Ocaktan aldığınız pilava bir tutam zencefil ekleyin. Antep fıstığı serpip servis yapın.
    Afiyet olsun.
     
    Tags:

Bu Sayfayı Paylaş

Yükleniyor...