1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Kilis Kebabi

'Yemek Tarifleri' forumunda Yemekçi tarafından 28 Haziran 2014 tarihinde açılan konu

  1. Yemekçi

    Yemekçi New Member

    Kilis Kebabi - 440
    Mutfak: Türk
    Süre: 45 dk
    MALZEMELER
    1 Kg Patlican
    750 Gr Orta Yagli Kiyma
    Sivi Yag
    Tuz, Karabiber, Yenibahar
    Su
    2 Adet Sogan
    2 Adet Dolmalik Yesil Biber
    2 Adet Dolmalik Kirmizi Biber
    1 Adet Limon
    1 Tatli Kasigi Toz Seker
    1 Çorba Kasigi Domtes Salçasi
    1 Çorba Kasigi Biber Salçasi
    YAPILIŞ TARİFİ
    Patlicanlari bol suyla yikayin.Kabuklarini soyduktan sonra boylamasina
    ikiye kesin.Sonra 2 parmak kalinliginda dograyin.
    Kiymayi genis bir kaba alin.Üzerine tuz,karabiber,yenibahar ekleyin.Iyice
    yogurduktan sonra ceviz iriliginde köfteler hazirlayin.Sise sirasiyla 1 adet
    köfte ve 1 adet patlican dizin.Izgarada arkali önlü pisirin.
    Ayri bir tencereye sivi yagi alin.Kizdirdiktan sonra halka halka dogradiginiz
    sogani ekleyin.Pembelesene dek kavurun.Ince ince dogradiginiz yesil ve
    kirmizi biberleri ekleyin.Birkaç dk kavurduktan sonra izgarada pisirdiginiz
    patlicanli kebabi,biber ve domates salçasini ekleyin.Üzerini örtecek kadar
    su ilave edin.
    Su kaynamaya basladiginda tuz,karabiber,yenibahar ve 1 adet limonun
    suyunu ekleyin.Kabuklarini soydugunuz ve halka seklinde kestiginiz
    domates dilimlerini kebabin üzerine dizin.Domates dilimleri yumusadiginda
    tencereyi atesten alip,servis yapin.
     
    Tags:

Bu Sayfayı Paylaş

Yükleniyor...