1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

meyhane pilavı

'Yemek Tarifleri' forumunda Yemekçi tarafından 28 Haziran 2014 tarihinde açılan konu

  1. Yemekçi

    Yemekçi New Member

    Meyhane Pilavi - 262
    Mutfak: Türk
    Süre: 30dk
    MALZEMELER
    Sogan 2 büyük boy 250 gram
    Kiyma (iri çekilmis) 1 3/4 su bardagi 300 gram
    Margarin 6 yemek kasigi 60 gram
    Yesil biber 7 orta boy 100 gram
    Salça 2 yemek kasigi 20 gram
    Domates 4 orta boy 600 gram
    Su 4 su bardagi 800 gram
    Tuz 2 1/2 tatli kasigi 15 gram
    Bulgur 2 su bardagi 300 gram
    Kara biber 1 tatli kasigi 2 gram
    Yenibabar 1/2 tatli kasigi 1 gram
    YAPILIŞ TARİFİ
    Soganlari soy, yika, ince ince dogra, kiyma ve yagla tencereye koy, kapagi
    kapat, biraktigi kene degin, kisik ateste 15-20 dakika pisir. Biberleri yika,
    sap ve çekirdeklerini ayir, 3 milimetre kalinlikta halka seklinde dogra,
    kiymaya ekle, 2 dakika kadar orta ateste çevir, salçayi koy. Domatesleri
    yika, kabuklarini soy, 1 santimetreküp irilikte dogra ve tencereye ekle,
    domatesleri yumusayincaya degin, yaklasik 3-4 dakika daha pisir. Su ve
    tuzu koy, kaynayinca bulguru ekle, önce orta sonra kisik ateste suyunu
    çekene degin 15-20 dakika pisir, baharatlari ekle, üzerin kovup 20 dakika
    dinlendir.
     
    Tags:

Bu Sayfayı Paylaş

Yükleniyor...