1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Tas Kebabi

'Yemek Tarifleri' forumunda Yemekçi tarafından 28 Haziran 2014 tarihinde açılan konu

  1. Yemekçi

    Yemekçi New Member

    Tas Kebabi - 457
    Mutfak: Türk
    Süre: 45 dk
    MALZEMELER
    600 gr Kuzu kusbasi
    30 gr margarin
    100 gr Sogan
    1 Çorba kasigi Domates salçasi
    1 tatli kasigi Tuz
    Baharat torbasi
    YAPILIŞ TARİFİ
    Ön hazirlik olarak sogani ayiklayip, kusbasi dograyin.
    Yagi, orta boy bir tencerede, orta ateste eritin. Yag kizmaya baslayinca
    kusbasi dogranmis kuzu etini ilave edin.
    Atesi açin. Etleri bir kevgirle ara sira karistirarak, 5-6 dakika,
    pembelesinceye kadar sote edin.Sogani tenceredeki etlere ilave edin. Yine
    ara sira karistirarak, birkaç dakika daha pisirin.
    Salçayi katin. Ara sira karistirmaya devam ederek, birkaç dakika da
    salçayi kavurun.Tuzunu serpin. Baharat torbasini ilave edin.Atesi kisin.
    Tencerenin üzerine bir tas kapayin, 1 bardak sicak suyu, tasin kenarindan
    dökün.Tencerenin kapagini sikica örtün. Kebabi, agir ateste 8-10 dakika
    pisirin.
    Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sicak suyu
    koyup, yine agir ateste, yaklasik 20 dakika, etler yumusayincaya kadar
    pisirin. Bu süre içinde, ara sira tencerenin kapagini açip, etlerin pisip
    pismedigini kontrol edin. Gerekirse pisirme süresini uzatin.
    Bu arada kebab suyunu çekecek olursa, bir miktar sicak su ilave
    edebilirsiniz. Kebabin, tencereyi atesten aldiginizda, yaklasik 1 bardak
    salçasi olmalidir.
     
    Tags:

Bu Sayfayı Paylaş

Yükleniyor...