YAP-BOZ İnşaat Organizasyon Şeması YETKİ VE SORUMLULUK ŞANTİYE ŞEFLİĞİ (Yönetim Temsilcisi) ● Ortaklar tarafından tanımlanan YAP-BOZ stratejileri, hedef ve politikaları doğrultusunda, ISO 9001’e uygun olarak kalite sisteminin kurulmasını, yerleştirilmesini ve muhafaza edilmesini sağlamak, ● ISO 9001:2000 kalite yönetim sistemi (KYS) kurma projesinin planlamasını yaparak, gerekli ekipman, eğitim vb. kaynak ihtiyacını belirlemek ve bu kaynakların tahsisini yapmak, ● Hazırlanan prosedürleri gözden geçirmek ve üst yönetimin onayına sunmak, ● Resmi şekilde onaylanmış ve yürürlüğe konmuş prosedür ve talimatlarda tarif edilen faaliyetlerin uygunluğunu sağlamak ve resmi planlar doğrultusunda bunların denetimini yapmak, ● KYS kurma ve yerleştirme çalışmalarının mevcut durumunu ve ilerlemesini gösteren kalite raporunu düzenli olarak hazırlamak ve Üst Yönetime sunmak, ● Kuruluş içi kalite sistem denetimlerinin planlanması, gerçekleştirilmesi ve gerekli düzeltici/önleyici faaliyetlerin başlatılması için gereken kaynakları tahsis etmek, ● Kalite Yönetim Sistemi’nin muhafazası ve belgelendirilmesiyle ilgili olarak dış kuruluşlarla yürütülecek faaliyetlerin koordinasyonunu sağlamak, Makine Ekipman Ofisi ● Projelerin makine ve ekipman ihtiyaçlarını satın alma veya işleri tamamlanan şantiyelerden transfer suretiyle temin etmek. ● Makinaların şantiye çalışma şartlarına uygun olarak yedek parça ihtiyaçlarını, sarf malzemelerini (yakıt, yağ, filtre, lastik, aşınan parçalar v.s.)değerlendirmek. ● Sarf malzemeleri dahil olmak üzere şantiyede kullanılacak malzemelerin altışar aylık stok yapılmasını ve ambarlarda muhafaza şeklini temin etmek. ● Şantiyelerde gruba bağlı elemanlara eğitim vermek. ● İş güvenliği konusunda gerekli tedbir ve eğitimin sağlanması için çalışmalar yapmak. Şantiyede Emniyet Mühendisleri ile ilgili bilgi akışında bulunmak. ● Makine ve ekipmanların ilgili makamdaki tescil, sigorta, vergi ve gümrük statülerini kontrol ve takip etmek. ● Şantiye Şefliğine iç denetimleri yapmak. ● Kullandığı ölçüm cihazlarının kalibrasyonlarını yapmak ve yaptırmak. Satınalma Ofisi ● YAB-BOZ’un şantiye içi ve genel satınalma faaliyetlerini tanımlanmış olan genel malzeme satınalma politikaları doğrultusunda yürütmek. ● YAP-BOZ’un genel satın almada kullanabileceği en uygun (kalite ve fiyat açısından) tedarikçi veya alt yüklenicileri aramak, değerlendirmek, seçmek ve YAP-BOZ’un diğer birimlerine bu bilgileri sunmak. ● Talep edilen malzemelerin talep edilen kalite ve sürede en uygun fiyatlar ile temin edilmesini sağlamak ve bu malzemelerin talep eden birimlere en uygun koşullarda ulaştırılmasını sağlamak. ● Tedarikçi ve alt yüklenicilerin performansının merkezi takibini yapmak. ● Gerekli görüldüğünde yerinde denetimlere tedarikçilerin ürün ve sistem denetimlerini yapmak. Kalite Kontrol ● Şantiyeye malzemeleri örnekleme metodu ile kontrolünü yapmak. ● Şantiyenin laboratuarlarında beton ve toprak testlerini yapmak. ● Muayene ve test raporlarını düzenlemek ve şantiye şefine raporlamak. ● Kalite Kontrol Talimatlarını onaylamak. ● İşverenle ilişkileri yürütmek ve sözleşmelerde yapılan değişiklikleri takip etmek. ● Kullanılan test cihazlarının bakımlarını yapmak.