1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

yüksük köfte

'Yemek Tarifleri' forumunda Yemekçi tarafından 28 Haziran 2014 tarihinde açılan konu

  1. Yemekçi

    Yemekçi New Member

    Yüksük Köfte - 415
    Mutfak: Türk
    Süre:
    MALZEMELER
    1 Su Bardagi Irmik
    1 Kg Köftelik Bulgur
    1 Çay Bardagi Un
    2 Adet Yumurta
    1 Çorba Kasigi Biber Salçasi
    1 Tatli Kasigi Kimyon
    2 Adet Yumuta
    1 Adet Limonun Suyu
    Yeterince Su
    Tuz
    Sos Için:
    4 Adet Domates
    4 Çorba Kasigi Domates Salçasi
    7 Dis Sarmisak
    Tuz
    4 Çorba Kasigi Zeytinyagi
    YAPILIŞ TARİFİ
    Bulguru yeterince ilik suyla önceden islatin.Suyu çektikten sonra genis bir
    kaba aktarin.Üzerine 1 çorba kasigi biber salçasini ve 1 tatli kasigi
    kimyonu ekleyin.Iyice yogurun.
    Sonra azar azar ve sürekli yogurarak irmigi ilave edin.Irmigi iyice
    yedirdikten sonra unu ve yumurtalari ilave edin.Malzemeler özlesene dek
    yogurun.Bulgurlu harçtan misket iriliginde yuvarlakar hazirlayin.Sonra bu
    yuvarlaklarin üzerine parmaginizin ucunu iyice bastirin.Derin bir çukur
    olusturun.Tüm malzemeyi bu sekilde hazirlayin.
    Malzemeyi pisirecek kadar suyu tencereye alin.1 adet limonun suyu ve
    yeterince tuz ilave edin.Su kaynadiktan sonra bulgurlu köfteleri suya atin.
    Bu arada sos için tavaya 4 çorba kasigi zeytinyagini alin.Rendelenmis
    domatesleri ve 4 çorba kasigi domates salçasini ilave edin.Koyulasmaya
    basladiginda dövülmüs sarmisaklari ve yeterince tuzu ilave edin.Sosu
    ocaktan alin.
    Hasladiginiz köftelerin suyunu süzün.Servis tabagina aldiginiz köftelerin
    üzerine domatesli sosu döküp,servis yapin.
     
    Tags:

Bu Sayfayı Paylaş

Yükleniyor...